Markt & Restaurants

Pastry d'Oro

Woensdag 13 juli opende chef Valentino Jacob zijn eerste eigen zaak Pastry d’Oro in de Markthal. Hier vind je zowel zoete als hartige Caribische pasteitjes, gefrituurde deeghapjes met een vulling, in allerlei smaken én kleuren.

Valentino is opgegroeid met de Caribische food cultuur en allebei zijn ouders zijn actief in de horecawereld. Ze hadden heel lang twee Caribische afhaalrestaurants in Arnhem en een Caribische afhaalzaak in Zwijndrecht genaamd Boca Dushi.
Zijn moeder is gespecialiseerd in Caribische patisserie en maakte dan ook vaak pasteitjes volgens familierecept. Hierdoor kreeg Valentino zijn passie voor de Caribische keuken en patisserie.

Oorspronkelijk komen de Caribische pasteitjes uit de slavernijtijd, waar restproducten werden gebruikt als vulling voor de pasteitjes. De Caribische pasteitjes worden gefrituurd, in tegenstelling tot Zuid-Amerikaanse empanada’s die worden gebakken of Chinese pasteitjes die meestal worden gestoomd. Van origine hebben de pasteitjes een hartige vulling met bijvoorbeeld gehakt, maar Valentino maakt ze ook met allerlei zoete vullingen. "Ik merkte dat er in Nederland veel behoefte is aan zoete lekkernijen, daarom ben ik begonnen met zoete pasteitjes met appel-kaneel vulling, die waren meteen een hit." Inmiddels maakt Valentino allerlei smaken: mango, Oreo of zelfs tutti frutti met snoep. Voor de liefhebbers van een hartige snack raadt Valentino de pastei met tonijn aan en voor de zoetekauwen de pastei met pistachevulling.

Valentino opende zijn zaak met een feestelijke actie: tien van zijn pasteitjes, over verschillende smaken en batches verdeeld, zullen echt bladgoud in de vulling hebben. Voor de tien gelukkige Sjakie’s die zo’n gouden pasteitje aantreffen, heeft Valentino een verrassing klaarstaan...

 Pasteitjes met goud bij Pastry d’Oro!

 

 

Openingstijden

MA T/M DO
10.00
TOT
20.00
UUR
VRIJ
10.00
TOT
21.00
UUR
ZA
10.00
TOT
20.00
UUR
ZO
12.00
TOT
18.00
UUR
Voor afwijkende openingstijden van Markthal bekijk de openingstijden pagina

Locatie & Contact

Locatie
Unit 76

Volg ons

Vind de gouden pastei!

Vind de gouden pastei!

De eerste 10 klanten die het gouden pastei vinden winnen een mooi prijspakket! In 10 verschillende pasteitjes zit echt bladgoud verwerkt!

Lees meer

Meer nieuws & events Over Pastry d'Oro