Tentoonstelling De Tijdtrap

MARKTHAL 049

 

De Markthal is al bijna 10 jaar één van de hotspots van Rotterdam. Maar wat gebeurde er op deze plek vroeger, toen Rotterdam nog de nederzetting Rotta was (900-1100 na Christus) of het middeleeuwse Rotterdam?

 

MARKTHAL TIJDTRAP  MARKTHAL TIJDTRAP

Tijdens de bouw van de Markthal en de onderliggende parkeergarage moest er diep worden gegraven. Archeologen van Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam (BOOR) kregen ruim baan om de historie bloot te leggen. Zij hebben bij dit onderzoek in 2009 en 2010 honderden vondsten gedaan zoals onder andere gereedschappen, wapens, sieraden en keukengerei. Deze vondsten geven een goed beeld van het dagelijks leven in het oude Rotta & Rotterdam.

 

MARKTHAL TIJDTRAP  MARKTHAL TIJDTRAP

Dit stukje geschiedenis van de Maassstad is nu te zien in de Markthal. Daal vanaf de marktvloer met de roltrap af naar de ondergelegen verdiepingen en maak met de Tijdtrap een reis van 1.000 jaar in 15 meter! Langs de roltrappen vind je informatie over de verschillende tijden. En via de schuifdeuren van de parkeergarage kom je uit bij de vitrines waar de archeologische vondsten worden tentoongesteld.

Deze permanente tentoonstelling is dagelijks en gratis te bezoeken. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Stichting de Tijdtrap.