Markt & Restaurants

Elliniko All Day Greek

Elliniko – The All Day Greek, is een nieuw en uniek concept, geboren met een duidelijke missie: Rotterdammers en bezoekers aan de Markthal en de Rotterdamse havenstad meenemen naar het moderne en eigentijdse Griekenland, waarbij de invloeden van de authentieke Griekse keuken duidelijk merkbaar blijven.

Kom langs bij Elliniko’s all day restaurant, drink een lekkere kop koffies van Illy in warme of koude variant, of haal wat op bij de Streetfood takeaway waar je ter plekke heerlijke gerechtjes kunt nuttigen of laten inpakken voor thuis. Om gasten de echte smaak van Griekenland te laten ervaren, wordt er zoveel mogelijk met ingrediënten rechtstreeks uit Griekenland gewerkt, geleverd door lokale Griekse leveranciers. Voor al je wensen kun je terecht bij Elliniko. Er kan uitgebreid geluncht worden in het restaurantgedeelte, maar ook een snelle hap worden afgehaald of genuttigd in de streetfood takeaway. Voor de borrel en het diner biedt Elliniko een uitgebreide kaart met authentieke Griekse specialiteiten en heerlijke vlees- en visgerechten van de grill. Ze vinden het belangrijk om kwalitatief hoogwaardige producten en ingrediënten te gebruiken in alle gerechten.

Wij gebruiken recepten die al generaties lang in onze familie zijn

In het restaurantgedeelte bieden ze gasten moderne en echt authentieke Griekse lunch- en dinergerechten. Het streetfood assortiment bestaat uit onder andere pita gyros, luxe broodjes en salades, Grieks gebak, yoghurts en nutella crêpes. Elliniko is opgericht door de twee broers Yiannis en Dimitris Ikonomou, die beiden geboren en getogen zijn in het dorp Ichalia, op het Griekse vaste land. Vanaf jonge leeftijd hielpen zij mee in het restaurant van hun ouders waardoor ze zijn opgegroeid in de horeca en zo de traditionele Griekse keuken eigen hebben gemaakt. Als lid van een familie van restaurateurs bestond al snel de ambitie een eigen zaak op te starten. In 2003 hebben zij in Vlaardingen Grieks restaurant Palladion geopend. Al voordat de bouw van de Markthal Rotterdam startte, begon het te kriebelen bij de broers: Wat zou het geweldig zijn om in hét foodwalhalla van Nederland een tweede zaak te starten.

Goed eten is puur en natuurlijk met verse ingrediënten en authentieke recepten. Cooking with love provides food for the soul!

Openingstijden

MA T/M ZA
10.00
TOT
22.00
UUR
ZO
12.00
TOT
22.00
UUR

Locatie & Contact

Locatie
Grotemarkt 184
E-mailadres
Telefoon

Volg ons

Collega's voor keuken en bediening Elliniko

Wij zoeken enthousiaste collega's voor zowel de keuken als in de bediening.

Lees meer

Collega's voor keuken en bediening Elliniko

Kom jij bij ons werken?

Lees meer

Meer nieuws & events Over Elliniko All Day Greek