recept

Zomerse Seafood Stoof

Dit recept is geïnspireerd op een Portugees gerecht dat we tijdens onze vakantie in de Algarve hebben gegeten. Heerlijke gamba’s en schelpen bereidt in een cataplana (een soort stoofpan). Daar doet de zomerse seafood stoof ons echt weer aan denken! Weer of geen weer, we halen de zomer gewoon in huis met bijvoorbeeld deze heerlijke zomerse seafood stoof! Alleen al door de geur van de chorizo die gebakken werd tijdens het koken deed ons met een glimlach terug denken aan Portugal.

Ingrediënten

21 Pinchos Delishop
1 kleine chorizo

Andalus Fish
230 gr witvis naar keuze

400 gr mosselen

400 gr gamba’s

Groente & Fruit Paradijs
1 venkel

2 medium tomaten

4 knoflooktenen

Verse bladpeterselie

1 grote witte ui

Zelf toevoegen
70 gr tomatenpuree

200 ml droge witte wijn

800 ml kippenbouillon

1 el vissaus

1 citroen

Zwarte peper

Olijfolie

Bereidingswijze
1. Verwijder het omhulsel van de chorizo en snijd de worst in stukjes, snipper ook alvast de ui en snijd de venkel in dunne halve ringen. Bak de chorizo in een grote stoofpan met wat olijfolie totdat ze wat bruin worden. Doe de chorizo in een bakje en zet even opzij. Verwijder het overtollige vet met een keukenpapier.

2. Voeg in dezelfde pan weer olijfolie en bak hier al roerend voor zo’n 3 minuten de venkel in op een medium hoog vuur. Doe de ui erbij en zet het vuur iets lager, roer een keer goed door en laat dit zo’n 8 minuten sudderen totdat het mooi gaar is. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg deze toe, even kort meebakken totdat de knoflook begint te kleuren en dan kan ook de tomatenpuree erbij. Draai het vuur iets hoger en blijf roeren totdat de tomatenpuree donkerder kleurt. Blijf dan nog 2 à 3 minuten doorgaan met roeren. Hierdoor krijg je een mooie diepe smaak in je gerecht.

3. Blus het geheel af met de witte wijn en draai het vuur weer naar medium hoog. Laat de wijn inkoken totdat bijna al het vocht is verdampt. Snijd de tomaten in partjes en voeg deze toe samen met de kippenbouillon, vissaus en chorizo. Breng het geheel aan de kook, maak op smaak met zwarte peper en proef. Voeg eventueel meer peper en misschien zout toe (waarschijnlijk niet nodig, de overige ingrediënten brengen al genoeg zout in het gerecht).

4. Snijd de vis in stukken en spoel de mosselen schoon. Voeg nu eerst de vis toe daarna de mosselen en als laatst de gamba’s. Let op de kooktijd van deze producten, heb je kleine stukjes vis dan moet je misschien eerst de mosselen doen. Dus begin met wat de langste kooktijd heeft en voeg daarna de rest toe. Laat het geheel even stoven met de deksel er half op en check daarna of alles gaar is.

5. Draai het vuur uit en knijp een halve citroen uit boven de pan. Snijd flink wat peterselie fijn en strooi dit eroverheen. De zomerse seafood stoof is klaar.

Tip
Lekker met een vers afgebakken brood erbij om het vocht mee te dippen. Het is helemaal extra lekker wanneer je dit brood in smeert met wat olijfolie, rozemarijn en knoflook en dan nog even kort afbakt.

Que aproveche!

Door Nick en Denise van 88food

Deel deze pagina

45 minuten
4 personen

Ga naar

Andere artikelen

recept

Salade Caprese

De ingrediënten van deze bekende salade vertegenwoordigen de kleuren van de Italiaanse vlag en zijn natuurlijk van Italiaanse oorsprong.

recept

Fruitige Tiramisu

Kinderen vinden dit een heerlijk toetje dat ze makkelijk zelf kunnen maken!