recept

Fruitige Tiramisu

Culinaire productie @CaatKookt

(Kraam 47) Arjaa’s

☞ 1 pak lange vingers

(Kraam 48) Cromwijk Kaasdok
☞ 250 g mascarpone

(Kraam 49) Churros & Sweets
☞ 1,5 dl  vers vruchtensap

(Kraam 22) Elbali Noten
☞ 75 g amandelschaafsel

(Kraam 10) Groente & Fruit Paradijs
☞ 400 g rood fruit of ander zomers naar keuze
☞ 2 limoenen

1. Maak het fruit schoon en snijd het eventueel in kleinere stukjes.

2. Klop de slagroom samen met de mascarpone lobbig.

3. Doe het verse vruchtensap in een lage schaal. Wentel de lange vingers om en om door dit sap. Leg ze in een grote schaal, schep hierop een laag lobbige mascarpone en wat fruit. Dan weer een laag geweekte lange vingers. Bouw zo een aantal laagjes en eindig met wat mascarpone-room. Rasp hierboven de limoen.

4. Laat de Tiramisu afgedekt met folie, in de koelkast, door en door koud worden.

5. Doe intussen het amandelschaafsel samen met de suiker in een droge koekenpan en rooster/karameliseer de amandelen tot ze goudbruin zijn. Strooi dit tenslotte als garnering vlak voor het serveren over de tiramisu.

TIP: Voeg voor een ‘volwassen’ variant 50 cc likeur bijvoorbeeld Cointreau toe aan het vruchtensap.
TIP: Je kunt eindeloos variëren met seizoensfruit, dus maak bijvoorbeeld in het najaar een tiramisu met gebakken appel of peer.

Deel deze pagina

Andere artikelen

recept

Salade Caprese

De ingrediënten van deze bekende salade vertegenwoordigen de kleuren van de Italiaanse vlag en zijn natuurlijk van Italiaanse oorsprong.

recept

Provençaalse Dorade

Een heerlijk zomers gerecht met veel Mediterrane groenten en een krokant op de huid gebakken visje.