recept

Eendenborst salade met peer en wilde paddenstoelen

Ga eens aan de slag met wild en probeer deze heerlijke salade met eendenborst, gekaramelliseerde peer en wilde paddenstoelen. De eend smaakt echt heerlijk en met de salade zul je jouw gasten zeker verrassen. Het recept lijkt misschien moeilijk maar is eigenlijk vrij simpel dus zeker het proberen waard. Ga op jacht naar de ingrediënten en verwen jezelf en anderen met deze heerlijke salade!

Ingrediënten
- 1 filet de canette (FFF – Fresh Food Friends)

- 100 gr paddenstoelen mix (Heerlijk & Eerlijk Deli)

- 2 peren ( G&F Paradijs)

- 75 walnoten (Elbali noten)

- ½ granaatappel (G&F Paradijs)

- 100 gr gemengde mesclun sla (G&F Paradijs)

- Mandarijn/Amandel/Sherry olie (Heerlijk & Eerlijk Deli)

- 1,5 el honing (zelf toevoegen)

- Roomboter (zelf toevoegen)

- Zonnebloemolie (zelf toevoegen)

- Zeezout (zelf toevoegen)

- Zwarte peper (zelf toevoegen)

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en snijd deze in parten. Haal de granaatappelpitten uit de granaatappel en meng deze met de mesclun sla in een kom. Maak de paddenstoelen schoon en snijd de grote doormidden. Houd dit alles even apart.
  2. Rooster alvast de walnoten kort in een droge pan. Houd ook deze apart.
  3. Neem de filet de canette en snijd de vetkant circa aan halve centimeter diep kruislings in. Maak op smaak met peper en leg de eendenborst met de vetkant onder in een droge en koude pan. Bak de eendenborst circa 10 minuten op laag vuur. Strooi ook wat peper op de bovenkant. Wanneer de vetkant mooi goudbruin en krokant gebakken is draai je de eend om. Bak deze kant maar kort. De eendenborst is klaar wanneer het vlees mooi rosé is van binnen.
  4. Ondertussen bak je de paddenstoelen kort in wat olie en boter. Maak op smaak met peper en zout. Bak in een andere pan de peren in wat boter en olie tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de honing toe en karamelliseer de peren.
  5. Maak de sla met granaatappel aan met de crema en wat peper en zout. Verdeel deze over de borden en leg de gekaramelliseerden peren erop. Verdeel de paddenstoelen en hele en grof gehakte walnoten eroverheen. Snijd de eendenborst in dunne tranches en leg deze bovenop de salade. De eendenborstsalade met peer en wilde paddenstoelen is klaar.

 

Dit recept is gemaakt door de foodbloggers Denise en Nick van www.88food.nl.

Deel deze pagina

40 minuten
2 personen

Andere artikelen

recept

COURGETTI MET AVOCADO-PISTACHE SAUS

Zin in pasta vanavond? Probeer dan eens deze nieuwe variant waarbij je de pasta vervangt voor courgette!

recept

Salade Caprese

De ingrediënten van deze bekende salade vertegenwoordigen de kleuren van de Italiaanse vlag en zijn natuurlijk van Italiaanse oorsprong.