recept

COURGETTI MET AVOCADO-PISTACHE SAUS

Zin in pasta vanavond? Probeer dan eens deze nieuwe variant waarbij je de pasta vervangt voor courgette!

Een nieuwe variant pasta gemaakt van courgette!

 

(Kraam 2) Natuurlijk!

- 24  cherrytomaten

 

(Kraam 10) Groente & Fruit Paradijs

- 2 courgettes

- 1 avocado

- 2 lente uitjes

- 1 limoen (sap)

 

Albert Heijn

- 1 tl zout

- 1 teentje knoflook

- zwarte peper

 

(Kraam 8) Heerlijk & Eerlijk Deli

- 60 ml olijfolie

 

(Kraam 48) Cromwijk Kaasdok

- Parmezaanse kaas

 

(Kraam 22) Elbali Noten

- Pistachenoten

 

Voor dit gerecht heb je een spirelli nodig. Hiermee snijd je de courgette in dunne spaghetti. Heb je deze niet, dan kun je de courgette ook heel dun snijden voor een soortgelijk effect.

 

Bereiding

Pureer als eerst de avocado en pistachenoten met een keukenmachine of prak met een vork en voeg de olijfolie, zout, lente ui, knoflook en het limoensap toe. Breng het vervolgens op smaak met peper. Zet dan de saus apart.

 

Doe daarna de tomaatjes in een pan en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Hou de tomaatjes in beweging, maar kijk uit! Ze zullen langzaam één voor één gaan knappen. Vind je dit eng, zet dan een spatbord of deksel op de pan. Je kunt de tomaatjes ook in de oven roosteren. Doe dit op 220C voor 15-20 minuten.

 

Snij de courgettes met de spirelli en bak kort in de pan voor 1 á 2 minuten. Leg ze vervolgens op een bord met de avocadosaus, tomaatjes, Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper.

 

Zo makkelijk en snel heb je dit gerecht op tafel. Een heerlijk lichte maaltijd. Perfect voor een warme zomerdag!

 

Tip: Voor een veganistische variant kun je de Parmezaanse kaas achter wegen laten.

Deel deze pagina

Andere artikelen

recept

Salade Caprese

De ingrediënten van deze bekende salade vertegenwoordigen de kleuren van de Italiaanse vlag en zijn natuurlijk van Italiaanse oorsprong.

recept

Fruitige Tiramisu

Kinderen vinden dit een heerlijk toetje dat ze makkelijk zelf kunnen maken!