Suikerfeest in de Markthal

Suikerfeest in de Markthal

De Ramadan is (bijna) afgelopen en voor tienduizenden Nederlandse moslims betekent dit maar één ding: het Suikerfeest is aangebroken! De Markthal is dé plek om al je ingrediënten voor een geslaagd Suikerfeest te scoren. Waar en wat precies? Dat lees je in deze blog!

 

Wat is het Suikerfeest?

Het Suikerfeest, ook wel Eid al Fitr genoemd, is een driedaags feest dat aan het einde van de vastenmaand Ramadan wordt gevierd. Tijdens de Ramadan mogen moslims van zonsopgang tot zonsondergang niet eten of drinken. Daarom wordt er bij het Suikerfeest vaak flink uitgepakt als het gaat om eten. Zoals de naam van het feest al verklapt, zijn vooral zoetigheden erg populair.

De dag na Ramadan start het Suikerfeest met een ontbijt. Daarna is er een speciaal feestgebed in de moskee. Feestvierders feliciteren elkaar dan met een goede afsluiting van de vastenmaand Ramadan. Ze wensen elkaar 'Eid Mubarak', wat gezegend feest betekent. Daarna is het tijd voor gezelligheid! Mensen gaan bij elkaar op bezoek, geven elkaar cadeautjes en genieten van allerlei lekker eten.

 

Alle ingrediënten onder een dak

Eten speelt een belangrijke rol tijdens het Suikerfeest. Zoetigheden, lekker brood en andere delicatessen kunnen en mogen tijdens Eid al Fitr niet ontbreken! De huidige situatie zorgt er natuurlijk voor dat grote bijeenkomsten dit jaar uitgesloten zijn, maar toch kun je met een kleine groep mensen net zoveel genieten. De ondernemers van de Markthal helpen je hier graag bij.

 

Het ontbijt

Het Suikerfeest begint met een lekker ontbijt. Daarom is de eerste stop bij Ekmekci, deze Turkse bakkerij is dé plek voor allerlei verse (Turkse) broden en overheerlijke baklava. Ook voor gebak en andere Turkse lekkernijen ben je hier aan het juiste adres.

 

Zoet moet

Zoetigheden mogen tijdens het Suikerfeest natuurlijk niet op tafel ontbreken. Gelukkig heb je in de Markthal keuze genoeg! Wat dacht je bijvoorbeeld van Madame Cocos? Hier kun je terecht voor de lekkerste kokosballen. Verkrijgbaar in verschillende smaken zoals naturel, pure chocolade, witte chocolade en rum-rozijnen.

Ook koekjes zijn een must-have tijdens Eid al Fitr. Het is echt een aanrader om langs te gaan bij Goudstroop. Hier kun je de lekkerste pure stroopwafels vinden. Suikerfeest met een Nederlandse draai dus. Liever een Spaanse twist geven aan je Suikerfeest? Dan is Churros and Chocolate the place to be.

 

Hartige gerechten

Op de suikerfeesttafel zijn naast allerlei zoetigheden vaak ook hartige gerechten te vinden. Verras je tafelgenoten bijvoorbeeld eens met een gerecht van The Manti. Dit Turkse gerecht kun je vergelijken met ravioli: het is gemaakt van deeg, gevuld met gehakt of aardappel en afgemaakt met een lekkere saus. Ook voor allerlei kleine tafelsnacks zit je bij de Markthal goed. Breng een bezoekje aan Elbnuts of Family Nuts en laat je verassen door het uitgebreide aanbod aan nootjes, zuidvruchten en olijven.

Cadeautip: Spices of Marrakech heeft smaakvolle kruidenboxen die ideaal zijn om als cadeau te geven tijdens het Suikerfeest!

 

Eid Mubarak

Zo, alle ingrediënten voor een geslaagd Eid al Fitr zijn binnen. Ondanks dat het Suikerfeest er dit jaar anders uitziet dan normaal, wenst Markthal iedereen die heeft gevast: Eid Muburak!

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

Vaderdag in de Markthal Lees meer
De restaurants en dakterrassen gaan weer open! Lees meer
KOOP & WIN Lees meer