Nieuw jaar, nieuwe ondernemers

Nieuw jaar, nieuwe ondernemers

Nieuw jaar, nieuwe ondernemers! De Markthal blijft zich steeds verder ontwikkelen en zo mogen wij ook dit jaar weer nieuwe ondernemers verwelkomen. In december openden Çigköftem en de Twentse Streekproductenwinkel hun deuren, of rolluiken, in de leukste binnenmarkt van Nederland. Hiermee brengen we nog meer variatie in de Markthal. Een goed begin van het nieuwe jaar!

 

No meat, let’s eat


Ben je vegetariër of heb je voornemens om vanaf 2020 minder vlees te eten? Dan kun je bij Çigköftem je hart ophalen. Op 21 december opende deze vegan-specialist haar deuren in unit 78 in de Martkhal. De slogan ‘Çigköftem maakt gelukkig’ spreekt voor zich als je de heerlijke vegetarische maaltijden en hapjes op de menukaart bekijkt: çigköftem-, köfte- en falafelgerechten lachen je tegemoet. Het Turkse hoofdgerecht çigköftem, tevens ‘signature dish’ van deze ondernemer, wordt gemaakt van tarwegort, tomatenpuree, rode peper en 18 soorten pikante kruiden. “Çigköftem is niet alleen erg lekker, maar ook gezond én vegetarisch. Je moet het gewoon proeven!”, aldus de ondernemer.

 

Uit onbekende streken


Een stukje Twente in de Markthal, dat vind je bij de Twentse Streekproductenwinkel in unit 13. Deze onderneming is een initiatief van de Twentse Ambassade en Aanstreekelijk, het moederbedrijf in Oldenzaal. Mede dankzij een subsidietoekenning van de provincie Overijssel opende de onderneming haar deuren op 12 december 2019. De Streekproductenwinkel is minimaal een jaar in de Markthal te vinden. Wat voor streekproducten je kunt verwachten? Fruitsappen, wijnen, bieren, tapenades, mosterd, spreads, soepen, chocolade, pasta en nog veel meer. Danny de Vries, Directeur Twentse Ambassade: “Veel Rotterdammers dragen Twente een warm hart toe. Zo wonen er alleen in de Markthal al 4 mensen die een bijzondere connectie met deze provincie hebben.” Wanneer kom jij een kijkje nemen in de gezellige winkel?

 

Kom langs!


De Markthal in Rotterdam staat voor diversiteit in aanbod en producten. Of je nu graag kennis wilt maken met lekkernijen uit de verre streken van Turkije of met een speciaal product uit Twente, je vindt het hier allemaal. We zijn er trots op de nieuwe ondernemingen Çigköftem en de Twentse Streekproductenwinkel te mogen verwelkomen. Kom je proeven?

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

26
February
2020
Meet & Greet! Lees meer
Eurovision Village komt voor de Markthal! Lees meer
Love is in the air! Lees meer