Koop een kunstwerk voor het goede doel

Koop een kunstwerk voor het goede doel

Van 31 juli t/m 30 augustus 2020 zijn in unit 43 van de Markthal de kunstwerken van kunstenares wijlen Nel de Graag te zien en te koop. 

De volledige opbrengst van de aankoop gaat naar Stichting Ambulance Wens. In één van de laatste gesprekken die Cor de Graag drie jaar geleden in de hospice met zijn zus Nel had, sprak zij de wens uit dat al het werk dat zij nog had, verkocht zou worden en de opbrengst zou gaan naar Stichting Ambulance Wens.

 

logo ambulancewens hires

 

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Kees Veldboer is de drijvende kracht en oprichter van deze mooie organisatie.

 

Op iedere zaterdag in de maand augustus zijn Cor de Graag & Sandra Lagace tussen 14.00 en 17.00 uur aanwezig om u te ontvangen in unit 43 van de Markthal.

 

verkoopunit 43

 

 

Over de kunstenares

Nel de Graag is een veelzijdig kunstenaar uit Dordrecht die helaas te jong is overleden. Als kunstenaar heeft zij verschillende fases doorlopen.
Op de lagere - en middelbare school viel het docenten op dat ze bijzonder goed kon tekenen. Op aangeven van deskundigen heeft ze besloten niet naar de kunstacademie te gaan maar haar talenten op eigen kracht te ontwikkelen. Zij en de mensen om haar heen waren bang dat het intuïtieve en de onbevangenheid uit haar werk zou verdwijnen als ze zich zou moeten conformeren aan de dogma’s van een opleidingsinstituut. Nel is altijd een vrije vogel en vrije geest geweest. Dit zie je ook terug in haar werk. Haar werk zou ik dan ook willen omschrijven als figuratief en non conformistisch.
Bij haar start hield ze zich bezig met het creëren van modestoffen en modeontwerpen. Na circa vijf jaar ging ze deze vorm van kunst combineren met de schilderkunst. Dit heeft ze tot 5 jaar voor haar dood volgehouden. Toen de kanker die de ze de laatste 10 jaar van haar leven met zich mee droeg ervoor zorgde dat het schilderen te zwaar werd, is zij overgestapt op de fotokunst. In no time wist zij hierin een niveau te bereiken waar kunstenaars van de foto academie jaloers op waren.

In één van de laatste gesprekken die Cor met haar had in de hospice sprak ze de wens uit haar werk te exposeren en de opbrengst hiervan te schenken aan Stichting Ambulance Wens.

 

U kunt haar wens uit laten komen.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

Mondkapjes advies Lees meer
Het beste van de herfst beleef je in de Markthal Lees meer
Twents borrelen in de Markthal Lees meer