Jij verdient een complimentje!

Jij verdient een complimentje!

 

Het is weer bijna Valentijnsdag; love is in the air! Juist nu een mooi moment om een beetje extra aan elkaar te denken. Valentijn draait niet meer alleen om geliefdes en stille aanbidders, maar om liefde in het algemeen. En liefde is voor iedereen, helemaal in de huidige tijd. Een glimlach op elkaars gezicht toveren door een klein gebaar te maken kan iemands dag al opvrolijken. Dit doe je al door het geven van een complimentje. Zo gaan we samen de eenzaamheid tegen.

 

Looking good! Je bent goed bezig! You rock! Je bent geweldig!

 

En dat is waar Valentijn dit jaar in Markthal om draait. Daarom gaan wij op zaterdag 12 februari complimentjes verzamelen onder de bezoekers in Markthal. Deze complimentjes of lieve boodschapjes worden opgeschreven door onze rozendames die in de Markthal rond lopen. Deze kaartjes en doosjes harten bonbons van Chocolate Company worden door het team van Markthal op Valentijnsdag gebracht bij diverse jongerenlocaties. 

 

Lees hieronder meer over de organisaties die zich inzetten voor jongeren in Rotterdam. 

 

Netwerk Nieuw Rotterdam 

Netwerk Nieuw Rotterdam is een jongerenclub voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar, met diverse culturele en religieuze achtergronden, waar zij bij horen, vrienden maken, zichzelf ontwikkelen én zich vrijwillig inzetten voor kwetsbare Rotterdammers.

Netwerk Nieuw Rotterdam zet zich in tegen eenzaamheid, polarisatie en hyperindividualisme. Deze drie maatschappelijke thema’s hebben een samenhang en versterken elkaar. Als organisatie hebben wij een integraal aanbod ontwikkeld dat deze problemen aanpakt.

Wil je meer weten? Ga hier door naar de website van Netwerk Nieuw Rotterdam. 

 

Join Us laat jongeren meedoen!


Door Join Us horen jongeren erbij en ontwikkelen ze hun social skills en mindset op een fijne manier. Samen met jou gaan we voor minder eenzaamheid.

Stichting Join Us werd in 2018 opgericht door Jolanda van Gerwe om eenzaamheid onder jongeren aan te pakken en aan te kaarten. Dat doen we door jongeren van 12 tot 30 jaar samen te brengen én te helpen sociaal sterker te worden. Join Us heeft groepen in heel Nederland waar jongeren tussen de 12 en 18 jaar en 18 en 25 jaar terecht kunnen. Wil je weten in welke gemeenten Join Us actief is? Bekijk de kaart. Naast het Join Us programma, bieden we ook een online variant: Join us Online. Jongeren tussen 18 en 30 jaar die – vanwege hun woonplaats – geen toegang hebben tot fysieke Join us groepen, kunnen hier terecht.

In 2021 lanceerden we samen met ambassadeur Typhoon, de Join Us Community. Dit is de leukste online ontmoetingsplek voor jongeren van 12 tot 30 jaar die zich soms alleen voelen. Het is een veilige plek waar jongeren elkaar ontmoeten, samen lol hebben en elkaar kunnen helpen.

 

Wil je meer weten? Ga hier door naar de website van het project Join Us! 

 

Over rotterdamse douwers

 

Rotterdam is een stad met 170 verschillende nationaliteiten en wat leeftijdsopbouw betreft een verhoudingsgewijs jonge stad. Dat biedt een enorme diversiteit en potentie, maar ook een uitdaging: Rotterdam kent een grote groep kwetsbare en/of overbelaste jongeren.

Deze jongeren zijn vatbaar voor, of hebben schulden, problemen met het kiezen en afronden van een goede opleiding. Het is lastig voor hen om de weg te vinden bij instanties op het gebied van wonen, financiën en gezondheid. In veel gevallen ontbreekt het ze aan een goed sociaal en/of zakelijke netwerk om hen te ondersteunen bij het maken van keuzes in werk en opleiding.

Wil je meer weten? Ga hier door naar de website van rotterdamse douwers

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

NIEUW! NIEUW! NIEUW! Lees meer
De Beren is geopend! Lees meer
Jij & je hart Lees meer