Het zwarte goud

Het zwarte goud

Nol Havens van VOF de kunst zong het in ’87 al: ‘’Ik giet het zwarte goud in een kop, en ik leef weer op.’’ De beste man heeft het natuurlijk over koffie. In Markthal zijn er genoeg plekjes waar jij tot rust kunt komen onder het genot van een kopje ‘zwart goud’. Lees deze blog om te ontdekken waar je moet zijn!

 

De dag goed opstarten


Voor velen is koffie ‘s ochtends onmisbaar. Een dag beginnen zonder koffie is een valse start. Lekker ontbijten met een kop goede koffie is dan ook van cruciaal belang om jouw dag goed te laten beginnen. Hou jij van een Amerikaans ontbijt (oftewel een berg pannenkoeken), dan is Mart Café the place to be. Hier kun je ’s ochtends genieten van een kop koffie met allerlei lekkere kleine pannenkoekjes. Een andere plek om je dag goed te beginnen is bakkerscafé De Volkslust. De naam verraadt het al, je kan hier een lekker ontbijtje scoren met goede koffie en versgebakken broodjes, baguettes en croissants. Ooh la la! De zoetekauwen onder ons kunnen ook in de handjes knijpen. The Chocolate Company is namelijk uitgebreid met een eetgedeelte. Hier serveren ze chocolademelk, koffie en lekkere broodjes.

 

Koffie to go alstublieft


Je kent het wel. Een dag waarop je net iets te laat uit bed komt en supererg moet haasten om op tijd op je werk te komen. En tot overmaat van ramp regent het ook nog eens pijpenstelen wanneer je op je fietsje stapt. Op dat soort momenten is het handig om jouw bakje geluk mee te kunnen nemen. Bij Brazuca Coffee werken ze alleen met de beste Braziliaanse bonen en zetten ze koffie met een echte Giesen W15. Hierdoor heb je altijd hét perfecte kopje koffie en omdat ze al hun koffies to go serveren, kun je het gewoon meenemen! Een andere echte topper op het gebied van koffie is Vayni’s Coffee. Hier serveren ze allerlei soorten koffie met gebak en ander lekkers. Ook voor de harde werkers onder ons is Vayni’s een goede plek voor een koffiepauze. Op het dakterras heb je namelijk gratis WiFi en kun je volop stopcontacten vinden. Mocht je hier echter geen tijd voor hebben, dan kun je bij Vayni’s je koffie natuurlijk ook to go bestellen. Na een bezoekje aan deze twee koffietenten kun jij er weer helemaal tegen aan.

 

Teatime


De meest gestelde vraag in Nederland is misschien wel ‘wil je koffie of thee’. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er aan goede koffie geen gebrek in Markthal! Ook voor thee ben je hier aan het goede adres. Wat denk je bijvoorbeeld van Infinitea waar ze een enorm assortiment hebben aan verschillende verse theeën. Ook als je een vriend of vriendin hebt die theefanaat is, zit je hier goed. Infinitea verkoopt namelijk ingepakte theepakketten om cadeau te doen. De echte thee avonturiers onder jullie kunnen helemaal losgaan bij YoYo! Fresh tea bar. Hier kun je allerlei soorten thee mixen met verse drankjes om uiteindelijk jouw favoriete fresh tea te creëren. Naast theeën kun je hier ook terecht voor heerlijke wafels en muffins.

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

WdKA x Voedselbank Rotterdam Lees meer
Wij zijn geopend! Lees meer
Markthal is open! Lees meer