Het jaar van de tijger

Het jaar van de tijger
1 - 13
February
2022

In de Chinese cultuur wordt Nieuwjaarsdag gevierd op de eerste dag van het nieuwe maanjaar. Het feest vindt plaats van de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Vanaf dinsdag 1 februari vieren we het feest in Markthal met een tentoonstelling van de 12 Zodiacs uit de Chinese dierenriem. De Zodiac beelden zijn beschilderd door de kunstenaars van Studio Maky in samenwerking met China Cultural Center. Het jaar 2022 is het jaar van de tijger en deze staat daarom in de spotlight.

 

Welk Chinees sterrenbeeld ben jij? Kom erachter door je in te lezen op: https://rcny.nl/project-zodiac/. Spot ze allemaal in de Markthal. Speciaal voor deze editie heeft Studio Maky geluksbloemen verstopt in het ontwerp. Kun jij ze vinden? Houd ons Instagram account goed in de gaten want we organiseren toffe winacties. 

 

De 12 Chinese zodiacs

Dierenriem RCNY

 

Daarnaast komen de kunstenaars van Studio Maky op zaterdag 5 februari om 12:00 uur de grote tijger op het plein bij de Blaakzijde live beschilderen. Kom kijken of houd kijk live mee op ons Instagram account @markhal. 

 

De tentoonstelling is in de Markthal te bezichtigen t/m 13 februari 2022 en daarna t/m 23 februari in het Timmerhuis. 

 


Gelukkig Nieuwjaar! Xin Nian Kuai Le! 

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

NIEUW! NIEUW! NIEUW! Lees meer
WE DID IT AGAIN! Lees meer
14 - 11
Jun - Jul
2022
#smaaktnaarmeergeluk Lees meer