Het jaar van de Os

Het jaar van de Os

Op vrijdag 12 februari 2021 wordt het Chinese Nieuwjaar ingeluid. En het belooft een heel bijzonder jaar te worden. 

 

Het jaar van de Os

Het jaar van de Rat - ofwel omgedoopt tot het jaar van de Muis in Rotterdam - eindigt op 11 februari 2021 en op 12 februari 2021 start het jaar van de Os. De os is nederig en bedaard van nature. Zij gaan vastbesloten en gedetailleerd te werken en stoppen pas wanneer succes bereikt is. Het zijn goede leiders bij uitstek. De os is ook betrouwbaar en openhartig. De os kan ook erg trots zijn en niets kan hem van stuk brengen. Wel kan de os soms wat knorrig zijn en dan kan je beter uit zijn buurt blijven. 

Het belooft een speciaal jaar te worden. De karaktereigenschappen van de os gaan we terugzien in 2021. Dat belooft veel goeds, want stapsgewijs werken wij naar het einde van de corona pandemie uit. Met de kracht en de vastberadenheid van de os moet dit zeker goed gaan komen. 

Gelijk aan voorgaande jaren zijn er weer veel kunstenaars bezig met het beschilderen van de Zodiac beelden (de os). Studio Maky beschilderd samen met studenten van Het Grafisch Lyceum Rotterdam en Willem de Kooning Academie de Zodiacs voor de Markthal. Vanaf 12 februari kun jij ze komen bewonderen. Na 1 maart worden alle Zodiacs uit Rotterdam verzameld en tentoongesteld in het Timmerhuis. 

 

In verband met COVID-19 worden veel activiteiten dit jaar online georganiseerd. Meer informatie over alle activiteiten vind je op de website van Rotterdam Chinese New Year. 


Gelukkig Nieuwjaar! Xin Nian Kuai Le! 

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

Online feestje! Lees meer
Suikerfeest in de Markthal Lees meer
Verzamel ze allemaal! Lees meer