Een smakelijke Moederdag

Een smakelijke Moederdag

Zondag 10 mei gaan we alle moeders van Nederland weer in het zonnetje zetten tijdens Moederdag. Ook in deze tijd waar we niet altijd op bezoek kunnen, gaan we ons best doen. Samen met de tips uit deze blog en de ondernemers van de Markthal moet dit zeker lukken. Aan de slag!


Goed begin van de dag
Iemand verrassen met een ontbijt op bed is altijd een goed idee, vooral op Moederdag. Ga dus op pad om allerlei lekkers te halen en je moeder te verrassen. Bij de Markthal ben je hiervoor uiteraard aan het goede adres. En aangezien we in vreemde tijden leven is een ‘vreemd’ ontbijt op bed misschien wel op zijn plaats. Zo kun je bijvoorbeeld de croissantjes en andere zoetigheden inruilen voor wat lekkers van Çiğköftem. De harde puntjes of witte broodjes kun je vervangen door heerlijk Turks brood of bagels van Ekmekçi. Om het af te sluiten kun je een lekker sapje of smoothie maken van allerlei soorten fruit van het Groente- en fruitparadijs. Verzamel alle ingrediënten in een leuke mand en zet het voor de deur of dek de tafel mét 1,5 meter afstand.

 

High tea

Wat is er nu leuker en gezelliger dan een authentiek Engelse high tea? Verras je moeder met dit gezellige onderonsje. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een gezellig gedekte tafel, wat heerlijke verse theeën van Infinitea en bijpassende lekkernijen als scones en sandwiches. Deze haal je bij Albert Heijn. Nu nog even wachten tot het vier uur is (tea time) en de high tea kan beginnen. Houden jij en je moeder niet van thee, dan is de high wine ook nog een optie. Een bezoekje aan de webshop van Gall & Gall en je high tea is in een handomdraai omgetoverd tot een high wine. Als je voor het laatste kiest wel op de fiets komen, hè. 😉

 

Een quarantaine-survival pakket

Misschien kun je je moeder door omstandigheden niet bezoeken deze Moederdag. Zelfs dan is er een mogelijkheid om te laten weten dat je aan haar denkt. Dit kun je doen door haar een quarantaine-survival pakket te geven. Een essentieel onderdeel van dit pakket? Zoetigheid. Bij Snoepkont, Goudstroop en Leonidas kun je terecht voor heerlijke chocolade en ander zoets. Bij Chocolate Company haal je zelfs een heerlijke Choco Fondue, want wat helpt je nu beter om door deze quarantaine te komen dan chocolade? Als je moeder meer van hartig houdt dan ben je bij Monsieur Saucisson aan het goede adres. Andere lekkere borrelsnacks zoals nootjes van Elbnuts maken het pakket af. Even naar het adres van je moeder versturen en klaar is kees. Zo kun je toch een lach op haar gezicht toveren ondanks dat je niet bij haar kan zijn.

 

Zoals je kan lezen is er genoeg te bedenken om jouw moeder ondanks alles toch nog een fijne Moederdag te bezorgen. De ondernemers van de Markthal handelen uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij wensen iedereen een fijne Moederdag en stay safe!

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

Effe naar Markthal. Lees meer
Happy Food Shopping Lees meer
Vaderdag: Liefde gaat door de maag Lees meer