Een liefdevol cadeau voor Kerst

Een liefdevol cadeau voor Kerst
21
December
2019

Deze Kerst gaan we op zaterdag 21 december een liefdevol en hartverwarmend cadeau maken voor eenzame ouderen.

 

De feestdagen zijn niet voor iedereen een feest. Veel ouderen zien er bijvoorbeeld enorm tegenop: uit een onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat maar liefst twintig procent van de 70-plussers (ruim 400.000 mensen) blij zal zijn als de feestdagen er weer op zitten. Bijna een derde van de 70-plussers in Nederland rekent er niet op dat er iemand op bezoek komt met de Kerst, bij 85-plussers is dat zelfs de helft. De invloed van eenzaamheid zeker binnen deze doelgroep is groot. Eenzaamheid leidt tot gezondheids risico’s, depressie, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Eenzaamheid is dus echt geen ‘ver van mijn bed’-show. Misschien is het bijvoorbeeld wel de buurman op de hoek van de straat, die zijn dagen treurig achter de ramen slijt in de hoop dat er iemand langskomt. Met deze actie wilt YourMindBodyandSoul al die mensen in deze tijd van het jaar een hart onder de riem steken. 
 
Om een lichtpuntje in deze donkere dagen te zijn en extra aandacht aan dit probleem te geven organiseert YourMindBodyandSoul in samenwerking met Albert Heijn en Markthal Rotterdam een bijzondere activiteit. 

Op zaterdag 21 december van 12:00 - 17:00 uur zijn kinderen welkom in de Markthal om kerststukjes te komen maken. 

Voor het maken van deze mooie kerststukjes krijg je een kortingsbon van indoor speelparadijs Play2be en een kleine verassing cadeauDeze kerststukjes worden gedoneerd aan ouderen instanties in Rotterdam om zo het eenzaamheid probleem aan te pakken. Hiermee hopen we het lichtpuntje tegen eenzaamheid te zijn. Kinderen kunnen ook kleurplaten inkleuren als klein geschenk voor de zieke kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. 


“Een helpende hand kan ver reiken, maar hand in hand raken we velen” Een liefdevol kerstcadeau 1000 x 900 pxl

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

GAME ON! Lees meer
Van je bord naar de plaat Lees meer
Effe naar Markthal. Lees meer