Dutch Food Week

Dutch Food Week

Dit jaar vindt de Dutch Food Week plaats van zaterdag 10 oktober t/m 17 oktober. Een groeiend podium om Nederland meer bewust te laten genieten van lekker eten. Het thema dit jaar is ‘verbinding’. Wat eten we en hoe komt het op mijn bord? In 2020 zijn we allemaal wel dieper gaan nadenken over wat er nu écht toe doet in het leven. Gezond koken en plezier beleven aan eten is in de huidige situatie misschien wel belangrijker dan ooit. Iedereen die van goed eten houdt, komt aan z’n trekken in de Markthal. Ben jij benieuwd naar de herkomst van al dit lekkers? Lees dan mee!

 

Het beste uit Holland

In de Markthal vind je ingrediënten en etenswaren uit alle windstreken, maar ook van eigen bodem. Zo is Amy’s yoghurtijs bereid met 100% natuurlijke en biologische Nederlandse yoghurt. De toppings bestaan uit dagvers fruit, premium muesli en noten, fairtrade chocolade, kaneel en honing. The Ducktruck werkt altijd met verse streekproducten. Overheerlijke ambachtelijke brioche-bollen van de Franse bakker uit Leiden, eenden uit de Veluwe en smeuïge toppings van de lokale kaaswinkel. Als dat geen feestje is? Bram Ladage maakt zijn Brammetjes van verse aardappelen. Hij haalt zijn producten bij een boer uit de buurt, voegt daar een heerlijke bereiding en een beetje zeezout aan toe. Niks meer, niks minder! Ook Firma Pickles bereidt zijn gerechten met authentieke ingrediënten. Al het vlees bij Pickles is biologisch en komt van Slager Gerrit Takke. Dagelijks snijden ze de friet van Agria-aardappelen uit de Flevopolder. En heb je de zelfgemaakte sauzen al eens geproefd?

 

Bakkie pleur

Functioneer jij ook pas na een cafeïneshot? Voor een écht goede kop koffie moet je bij Brazuca Coffee zijn. De koffiebonen worden geïmporteerd vanuit Brazilië en gebrand in Amsterdam. Dat uit zich in het intense aroma, de zachte crema en unieke smaak. Ben jij meer een theeliefhebber? Dan is InfiniTea jouw (sweet) spot. Bij dit theeparadijs ontdek je nieuwe smaakcombinaties die je allemaal wel wilt proberen. De theeën van InfiniTea zijn 100% natuurlijk. Dat is niet alleen gezonder, maar ook beter voor het milieu. Jouw favoriete thee drink je hier uit een beker gemaakt van biologisch afbreekbare materialen als aardappelzetmeel. Smaakt goed én voelt goed!

 

Comfort food

Natuurlijk kun je in de Markthal ook terecht voor allerlei heerlijkheden om thuis van te genieten. Nu de dagen korter worden, is er soms niets lekkerder dan op de bank kruipen met comfort food. Wist je dat je de goddelijke cocosballs van Madame Cocos ook thuis kunt bakken? In de Markthal koop je een bucket met het speciale Madame Cocos-deeg. Gezelligheid met het gezin in de keuken, de warmzoete geur en dan met z’n allen op de bank smullen van deze verwennerij. In het weekend liever een heerlijke borrelplank op de salontafel zetten? Sla Elbnuts dan niet over. De keuze is hier reuze. Wat dacht je van biologisch gedroogd fruit zoals gedroogde zoete mango? Breng daarnaast een bezoek aan Twentse Streekproducten. Bij dit stukje Twente in Rotterdam wordt je verrast door het aanbod bijzondere bieren, wijnen, worst, tapenade, mosterd en chocolade. Goede en lekkere streekproducten die lokaal zijn geproduceerd. Tweewekelijks organiseert de Twentse Ambassade tevens een échte Twentse vrijdagmiddagborrel in de Markthal.

 

Say cheese

Niet voor niets worden wij vaak ‘kaaskoppen’ genoemd. Kaas hoort bij Nederland én bij de Markthal. Onze kaaswinkels bieden een heerlijk stukje kaas voor ieder moment. Al generaties verkoopt familie Cromwijk van Cromwijk Kaasdok de lekkerste kazen, zoals de echt Hollandse boerenkaas. Deze boerenkaas wordt nog steeds traditioneel op de boerderij bereid. Probeer het zelf en geniet van een authentieke kaassmaak zonder poespas! Cheese & More is een concept van Henri Willig, die al sinds 1974 kazen in eigen kaasmakerijen produceert zoals de Hooidammer en de Polderkaas. Eerlijk en ambachtelijk. De volledige keten is in eigen beheer: van gezond grasland, het goed zorgen voor dieren en het met zorg laten rijpen van kwalitatieve kaas in de kaasmakerijen. En dat proef je!

 

Top 3 Dutch Food

Tijdens de Dutch Food Week mag de top drie meest typische Nederlandse voedselproducten niet ontbreken. Tromgeroffel… Het zijn het broodje kroket, de haring en de stroopwafel. Voor een bijzonder broodje kroket ga je naar het Het Kroket Loket: de eerste krokettenwinkel van Nederland. Familie Van der Zwan maakt zijn kroketten geheel volgens eigen receptuur. Van een rundvleeskroket tot een kroket met truffel of Indonesische rendang. Om je vingers bij af te likken! Haringhappen is natuurlijk een oer-Hollandse traditie. In de Markthal doe je dit bij Andalus Fish of Royal Fish. Tot slot eet je de állerlekkerste stroopwafels bij Goudstroop. De stroopwafels worden vers voor je gebakken volgens een oud geheim familierecept. Wij kunnen je vast verklappen: ze zijn verslavend.

Hoe beleef jij de authentieke smaak van thuis het liefst? Eet smakelijk!

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

Wij zijn geopend! Lees meer
Plan jouw bezoek Lees meer
X-mas Swanning Lees meer