Deel 1

Deel 1

#BlijfThuis; heel Nederland doet het, de hele wereld doet het. Iedereen zoekt op zijn of haar manier een leven waarin social distancing centraal staat. Je mist de gezelligheid van het alledaagse. Een wijntje met vrienden, op bezoek bij familie of even de stad in kan nu nog alleen virtueel. Gelukkig bestaat de technologie om digitaal te connecten. Skype, FaceTime, Zoom, Houseparty zijn voorbeelden van apps die gebruikt worden om vrienden virtueel te ontmoeten, voor de digitale vrijmibo en een ontmoeting met opa en oma. Ondanks deze mooie oplossingen zoeken we toch naar het doorbreken van verveling. Wij gaan jou daarbij helpen! In dit artikel delen we 5 quarantaine tips. 

 

Een virtuele dinnerdate

Heb je net een date gepland, komt daar het coronavirus opzetten. De horeca sluit, anderhalve meter afstand en blijf thuis. Die date gaat voorlopig even uitgesteld worden. Dat betekent niet dat je nu maanden hoeft te wachten om elkaar beter te leren kennen. Het is anders, dat wel, maar er zijn opties. Maak er een skype/facetime dinner date van! Hoe werkt het? Deel een recept met elkaar, bijvoorbeeld spaghetti a la Lady en de Vagabond, om samen op hetzelfde moment klaar te maken. Zet je laptop op tafel of voor de bank en eet je diner met een lekker glas wijn alsnog samen met je date terwijl je tussendoor lekker kletst. Dit kan je natuurlijk ook met je vrienden doen, al zal dat iets minder romantisch zijn. Maak het verassend door een online loting vooraf te organiseren met verschillende gerechten. Ieder maakt zijn of haar gerecht. Zou dat goed gaan? Wil je allemaal samen hetzelfde eten? Laat dan iets thuisbezorgen van jullie favoriete restaurant uit Markthal. 

Op zoek naar leuke gerecht met Pasen? Kijk dan eens even bij onze paasblog.

MH Quotes 1080x1080

 

From scratch

Sta jij graag in de keuken en ben je niet vies van een uitdaging? Dan is dit echt iets voor jou. 

Probeer eens jouw hele gerecht van scratch te maken. Vaak hebben mensen de ambitie om bijvoorbeeld hun pasta helemaal zelf te maken (uitpaulineskeuken),maar is daar uiteindelijk toch te weinig tijd voor, als je bijvoorbeeld pas om half zes thuis komt van werk. Maar nu is dat geen excuus meer! Je hebt de hele middag om jezelf te verliezen in de keuken en nieuwe kooktrucs te ontdekken. Je kunt natuurlijk ook de gerechten van je favoriete restaurant in Markthal namaken! Altijd al benieuwd naar het recept van dat heerlijke gerecht? Neem gewoon contact op met het restaurant en vraag naar dat recept. Dat vinden ze leuk! Je kan het natuurlijk ook zelf uitproberen from scratch.

 

MH Quotes 1080x10802

 

 

Smoothie

Do it yourself. Maak je eigen smoothies! Dit zal waarschijnlijk iets zijn wat een groot aantal mensen al eens eerder hebben gedaan, maar als er een tijd is om de kunst van smoothies te maken onder de knie te krijgen is het nu! Het is goed voor je weerstand, het is een verfrissende combinatie met het warme weer en je leert weer iets nieuws. Een smoothie is ideaal als ontbijt voor onderweg naar werk. Je kan nu oefenen, zodat je straks voorbereid bent als we weer mogen. Heb je de unicorn variant al eens geproefd? Albert Heijn deelt de tutorial hier. 

Wat heb je nodig? 

  • Een blender (o.a. te koop bij Habitas online)
  • Smoothiebekers (of een glazen jar met deksel voor een rietje ook te gebruiken als salad jar)
  • Ingredienten naar eigen keus (superfoods, bevroren of vers fruit, groentes)

Kijk voor meer inspiratie hier of hier

 

unicorn 2

 

Verras je buren!

Met z’n allen in quarantaine, met mooi weer in ons tuintje of balkonnetje, gaan we veel te maken hebben met onze buren en die kunnen we beter te vriend houden. En in deze tijden een uitstekende kans om goed uit de hoek te komen met een verrassing voor je buurman/vrouw. Bestel bij Naturals een mooie bos bloemen of een bos van 50 tulpen voor €10,- en steun de kweker. Bak een taart voor ze, deel jouw eigen gemaakte smoothie of gewoon simpel een biertje of wijntje van Gall & Gall. Maak het zo gezellig mogelijk met de mensen die dichtbij zijn. Wel proosten op anderhalve meter!

 

naturals

 

Start een blog

Als eten en/of het samenstellen van gerechten echt een hobby van jou is kun je er nog meer aandacht en tijd in kwijt door een blog te beginnen. Deel je ervaringen bij het bestellen of maken van je diner. Maak stappenplannen of doe tutorials op YouTube en misschien pluk je er in  de toekomst de vruchten van. Doe het vooral omdat je het zelf leuk vind en inspiratie wilt delen. 

 

 

Heb jij nog meer leuke quarantaine tips? Wij ontvangen ze graag! Je kan ze met ons delen via info@markthal.nl of ga naar onze Facebook of Instagram pagina middels de knoppen hieronder. 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

GAME ON! Lees meer
Van je bord naar de plaat Lees meer
Effe naar Markthal. Lees meer