De eerste editie van Rotterdam Night Walk is geslaagd!

De eerste editie van Rotterdam Night Walk is geslaagd!

Op vrijdag 27 december 2019, ook wel 3e Kerstdag genoemd, liepen maar liefst 2.500 wandelaars sfeervol door de Rotterdamse binnestad. Hiermee was de eerste editie al op voorhand compleet uitverkocht. Deelnemers legden vanaf het IJsvrij Festival een route van 6 km of 12 km af door Rotterdam en werden onderweg verrast door diverse muzikale acts in de sfeervolle binnenstad.

 

Highlight: Markthal

Een van de eerste highlights op de route was Markthal. De wandelaars liepen vrolijk en vol goede moed langs de vele versierde marktkramen op weg naar de stempelpost. Menigeen genoot van het lekkers van de ondernemers; een broodje kroket van Het Kroket Loket, een Brammetje, Churros en een lekker bakkie pleur. Voordat zij hun weg vervolgden naar de stempelpost namen velen wandelaars een momentje om wat foto’s te schieten. Een selfie met de prachtige verlichte kerstboom op de gevel, een foto van het prachtige plafond; het grootste kunstwerk van Europa, of een sfeerfoto van de gezellige drukte op 3e Kerstdag in Markthal. De wandeling langs de versierde marktkramen onder het iconische plafond zorgde voor veel sfeer en blije gezichten. Een geslaagde dag!

 

Goede doel

De traditionele lichtjesactie van de Vrienden van Sophia was het goede doel. Deelnemers van de Rotterdam Night Walk ontvingen in ruil voor hun donatie een Lichtje van Sophia. De opbrengst gaat naar de fondsenwervende campagne voor de realisatie van een Kinderhersencentrum in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis.

 

SOPHIA KINDERHERSENCENTRUM 

De hersenen zijn het meest complexe orgaan van het lichaam. En tegelijkertijd het meest essentiële orgaan voor een goede ontwikkeling van een kind. Een kleine afwijking heeft vaak vergaande gevolgen. Specialisten en wetenschappers bundelen hun krachten in het nieuwe expertisecentrum van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis om kinderen met een aandoening aan het hoofd, de hersenen en de zintuigen een optimaal niveau van functioneren en participeren in de samenleving te geven. Denk aan kinderen met een slecht gehoor of zicht, maar ook kinderen met een hersentrauma, gezichtsafwijking, MS en moeilijk behandelbare aandoeningen als epilepsie of autisme. Het Sophia Kinderhersencentrum zal in maart 2020 officieel geopend worden en wordt het eerste Kinderhersencentrum in Europa.

 

Bekijk de officiele aftermovie op de website van Rotterdam Night Walk. Klik hier!

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

Mondkapjes advies Lees meer
Het beste van de herfst beleef je in de Markthal Lees meer
Twents borrelen in de Markthal Lees meer