Eurovisie Songfestival is in de stad!

Eurovisie Songfestival is in de stad!

De allereerste online Songfestival Eurovision Village is live! Door Covid-19 konden de grootse plannen voor de fysieke fanzone op de Rotterdamse Binnenrotte niet doorgaan. Vandaar dat de organisatie heeft besloten om een digitale variant te maken, waar iedereen uit de hele wereld aan deel kan nemen.

 

Markthal heeft een prominente plek in de Eurovision Village. Dit wordt in 3D weergegeven met een toffe video die laat zien waar Markthal voor staat: Een must-visit voor iedereen die onze stad ontdekt. Klik HIER om de video te bekijken!

 

Eurovision Village is dé plek waar diverse (Songfestival)artiesten hun muziek laten horen en waar fans samen kunnen komen. Vanaf vandaag zijn er in de online omgeving doorlopend 50 verschillende activiteiten te zien. Van rondleidingen tot optredens van artiesten als Afrojack en Johnny Logan.

 

Waar je in de Eurovision Village de wereld rondreist in muziek, kun je bij Markthal een wereld van smaken ontdekken, met ingrediënten en etenswaren uit alle windstreken. 

Naast de smaken en activiteiten is er ook een gewaagde expositie te bezichtigen in de Markthal! Deze expositie is onderdeel van een speciaal project voor Eurovisie Song Contest 2021 genaamd UP Street Rotterdam. De kunstenares Yasja Ligtelijn is één van de vijf kunstenaars die aan dit project meewerkt. Haar werk bestaat uit donkere, maar ook levendige schilderingen waarin inspirerende en dappere personages centraal staan. De schilderijen hebben namen, zoals ‘Equality’, ‘Uplifter’ en ‘ik lust je rauw’. Deze expositie is tot eind mei te bewonderen in de Markthal.

 

In en rondom de Markthal kunnen fans van het Songfestival vanaf 3 mei ook op zoek gaan naar speciale The Embrace-magneten. Deze collectors items zijn gemaakt door kunstenaars uit de vijf grootste deelnemende landen en het gastland. Alle informatie over deze actie vind je via www.hiphopinjesmoel.com.

Benieuwd geraakt naar de digitale Eurovision Village? Klik dan HIER.

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

Vaderdag in de Markthal Lees meer
De restaurants en dakterrassen gaan weer open! Lees meer
KOOP & WIN Lees meer