Het BBQ-seizoen is weer begonnen!

Het BBQ-seizoen is weer begonnen!

Het kwik komt steeds vaker boven de 20 graden en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: Het barbecueseizoen is weer begonnen. Heerlijke sateetjes, goedgevulde salades en lekkere sausjes, het water loopt ons al in de mond. Met deze tips kun je goed voorbereid achter de kolen gaan staan.

 

Voor de vleesliefhebber

Van speklapjes tot satés en van worstjes tot biefstukken; in de Markthal ben je aan het goede adres. Om te beginnen is er natuurlijk de Saté Lounge. Al jarenlang perfectioneren zij het recept voor de lekkerste kipspiesjes. En dat is te merken! Gelukkig voor ons kunnen we bij hen vacuümverpakte spiesjes bestellen, met de beroemde satésaus natuurlijk! Voor de betere speklappen, hamburgers en ander lekkers kun je terecht bij Albert Heijn. Vergeet je ook de knoflooksaus niet?

 

Vlees noch vis

Voor de vegetariërs onder ons zijn er allerlei vleesvervangers te verkrijgen voor op de grill zoals hamburgers, nuggets en groenteburgers. Degene die eens wat anders willen dan de standaard BBQ kunnen eens een kijkje nemen bij de Wah Nam Hong supermarkt. Hier hebben ze allerlei Aziatische specerijen en producten om jouw barbecue spannender te maken. Wat denk je van een gerecht op Maleisische of Oosterse wijze? Tot slot is de webwinkel van Spices of Marrakech geopend waar je allerlei kruiden kan bestellen. Zo geef je een mooie twist aan de klassieke barbecue.

 

Misschien wel net zo belangrijk…

Iets wat voor vele bijna net zo belangrijk is.. de hapjes die op tafel staan zoals brood, salades en fruit. Want zeg nu zelf, vaak hebben al genoeg stokbrood met lekkers op voordat we ook maar een stukje vlees op ons bord krijgen. Gelukkig kun je in de Markthal bij verschillende ondernemers terecht om te zorgen dat je ook hier niks te kort komt. Het Groente- en Fruit Paradijs biedt de beste fruitsalades én groentespiesen. Bij Ekmekci haal je het lekkerste verse brood voor op tafel. Dan heb je tenminste nog wat lekkers te eten als de man des huizes de speklapjes weer net iets te lang op de grill laat liggen. 😉

 

Om het af te maken

Voor de ‘finishing touch’ haal je iets verfrissends bij Gall & Gall, want niets is lekkerder dan in het avondzonnetje zitten met een koud pilsje of een lekker wijntje. Hier weten ze precies welke dranken bij welke gerechten passen.  Op deze manier sla je dus nooit de plank mis en heb je altijd het juiste drankje in huis.

 

Steek de barbecue aan, trek een lekker wijntje open en geniet van de mooie momenten! We wonen immers in Nederland dus voor je het weet zitten we weer binnen.

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

Een smakelijke Moederdag Lees meer
Samen 1 hart Lees meer
Deel 1 Lees meer