Nieuws

Evenement

Zondag 12 maart 2017: Aan tafel met Erasmus

De tweede editie historisch diner met theater, rondleiding en smakelijke verhalen vindt plaats in de Markthal Rotterdam, na een succesvolle 1e editie historisch diner Aan tafel met Erasmus in De Wereld van Smaak in de Markthal Rotterdam. Nog kaartjes beschikbaar voor tweede editie op zondag 12 maart!

Acties

Nieuw in de Markthal Madame Cocos!

Vanaf nu zijn wij te vinden in kraam 27. Liefde past in een potje. Onze liefde voor Cocos in ieder geval wel en die delen we graag met jou. Je kunt nu thuis heel makkelijk de lekkerste cocosballs maken. Geniet van de warmzoete geur tijdens het bakken in de oven en natuurlijk van de heerlijke smaak van jouw zelfgemaakte cocosballs!

Acties

Hongerige filmliefhebbers opgelet!

Kom tijdens het International Film Festival Rotterdam genieten van een Italiaans 2-gangen menu voor €22,50 bij Fellini. Inspiratie voor de gerechten komt van Federico Fellini, een van de meest markante regisseurs van de 20e eeuw.

Activiteiten

Is het een haan, is het een duif?

Bezoekers van de Markthal kunnen er niet omheen. Bij de ingang van de Markthal aan de Blaakzijde staat een grote haan die eruitziet als Rotterdamse Stadsduif. Rotterdam staat deze week in het teken van het Chinese Nieuwjaar 2017, het jaar van de Haan. Op verschillende plekken in Rotterdam staan hanen. In de Markthal staat een hele bijzondere haan, een Rotterdamse Stadsduif.

Activiteiten

Elke donderdagavond live jazz bij Mart Café

Soul Station is een akoestische jazzavond in Mart Café, vernoemd naar het legendarische album van Hank Mobley. Iedere donderdagavond nodigt het Thijs Nissen Trio verschillende jazz all-rounders uit voor een live concert.

Workshop

Masterclass ‘Het slimme kerstdiner’

Met Het Slimme Kerstdiner wordt kerst ook leuk voor de gastheer of gastvrouw! Van 16 t/m 24 december kun je iedere dag terecht voor de masterclass. Koop hier jouw tickets voor maar €9,95!

Activiteiten

Alles voor een lekkere kerst onder 1 dak.

In het weekend van 16 t/m 18 en op 23 en 24 december staat de Markthal volledig in het teken van de Kerst. Van de mooiste servetten tot de lekkerste wijn, van kookinspiratie tot hulp bij het organiseren van het kerstdiner. Alles voor jouw perfecte kerstdiner onder 1 dak!

Activiteiten

Levine van Doorne bij Habitas

Zaterdag 19 november is Levine van Doorne vanaf 12.00 uur bij Habitas, voor een kookdemonstratie en signeersessie.

Nieuws

Bib Gourmand 2017 voor BasQ Kitchen

Michelin prijst restaurants die in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, volledig menu voor maximaal 37 euro.

Evenement

Markthal Lekker Live

Een muzikale proeverij van vers talent en lokale smaakmakers.

Nieuws

Gouden Gard 2016 voor ‘De Patissier’

Lotte Dierick van 'De Patissier' is winnares van de Gouden Gard 2016! De Gouden Gard is een vakwedstrijd voor jong talent op het gebied van patisserie.

Activiteiten

No Waste Weekend

14, 15 & 16 OKT; een weekend vol tasting sessies, muziek en workshops. Alles in het thema van duurzaamheid.

Evenement

Waar krijg jij energie van?

Waar krijg jij energie van? Van fruit, een lekkere haring of bijvoorbeeld een lekker stuk biefstuk? Kom op 22 september naar de Markthal om heerlijke boodschappen te doen. Dan kun je gelijk live om 13.00 uur de kwalificatie kijken en zonne-auto Nuna aanmoedigen op het plein voor de Markthal!

Nieuws

Signeersessie en kookdemo Veggie Very Much

Op zaterdag 10 September van 13.00 tot 17.00 uur komt Mirjam Leslie Pringle, schrijfster van Veggie Very Much, langs voor een signeersessie en kookdemo bij kookwinkel Habitas!

Activiteiten

Markthal ‘achter de schermen’

Tijdens de Wereldhavendagen biedt De Rotterdam Tours een bijzondere rondleiding in Markthal. Een deskundige gids leidt je rond in, om en door het ‘foodwalhalla’ met het prachtige kunstwerk.

Activiteiten

Foodie Service [afgelopen]

Er valt zóveel te weten over de producten, hun herkomst en smaken; en over de marktkraamhouders. Daarom nemen de Foodies van Hotelschool The Hague je graag bij de hand!

Nieuws

Vliegen over de Markthal? ..

Rotterdam via Google in 3D te bewonderen! Met twee klikken in 3D over de Markthal 'vliegen'? Dat kan, nu Google sinds maandagavond ook Rotterdam volledig in 3D beschikbaar heeft gemaakt via Google Maps en Google Earth.

Nieuws

FFF wint koffietroffee

Voor de 2e opeenvolgende keer mag Fresh Food Friends zich de beste koffieschenker van Rotterdam noemen (categorie 'horeca algemeen').

Evenement

Fellini Ladies Night

Bij de Fellini Ladies night kun je voor 12,50 euro genieten van een glaasje prosecco bij binnenkomst en heerlijke Italiaanse hapjes.

Evenement

Stadsfestival Op z’n Rotterdams

Op 27, 28 en 29 mei vond de tweede editie van Stadsfestival Op z'n Rotterdams plaats in de het centrum van Rotterdam. Zeven Rotterdamse hotspots warden door middel van een culturele Rotterdamse Iconen-route aan elkaar verbonden.

Nieuws

De Markthal aanbevolen door Momondo

Momondo is een onafhankelijke reiswebsite die prijsvergelijkingen biedt voor vliegreizen en hotels. Lees hier hun aanbeveling.

Nieuws

Proef de Markthal op tv

We beginnen het nieuwe jaar goed. Op 3 januari 2016 is de eerste aflevering te zien van De Wereld van Smaak, het nieuwe kook- en praatprogramma van RTL4. Presentatoren Sanne Heijen en Arno Raymakers nemen de kijker 15 afleveringen mee de Markthal in, op zoek naar bijzondere ingrediënten en vakmensen met een verhaal. In De Wereld van Smaak, het culinaire hart van de Markthal, wordt vervolgens gekookt met wat er door bezoekers bij elkaar is ‘gescharreld’. Ook vertellen versproducenten, koks en andere culinair specialisten over de ins en outs op het gebied van heerlijk en eerlijk eten en drinken.

Nieuws

De Tijdtrap in de Markthal wint de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie!

De Tijdtrap in de Markthal is de glorieuze winnaar van de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie. Na een heuse nek-aan-nek-race tussen dit Rotterdamse initiatief en concurrent Nijmegen Graaft! trok de attractie in de Maasstad aan het langste eind. ,,Een bekroning op ons werk,'' juicht archeoloog Ton Guiran van Bureau Oudheidskundig Onderzoek Rotterdam (BOOR).

Nieuws

Zestiende-eeuws diner met thema ‘Aan tafel met Pieter Aertsen’

De Tijdtrap organiseert een leuk uniek evenement samen met De Wereld van Smaak op zaterdag 12 september : een zestiende-eeuws diner. Het thema is 'Aan tafel met Pieter Aertsen'. Tegelijk hiermee opent ook een pop-up tentoonstelling op niveau -2 van De Tijdtrap in de Markthal.

Evenement

Pasen in de Markthal

Spaar voor echte paastakken, lever je volle spaarkaart in en maak nog tot en met zaterdag kans op een goedgevulde Markthal tas! Benieuwd wat er allemaal in zit? Lees het hier!