Nieuws

Evenement

Kom trouwen voor 1 dag!

Met wie wil jij trouwen voor 1 dag? Kom 11 februari naar de Markthal en let love rule <3

Vacature

World of Drinks Rotterdam is op zoek naar collega’s voor diverse functies

World of Drinks Rotterdam is op zoek naar collega’s voor diverse functies zoals Horeca, Winkel en Marketing (parttime en fulltime). Ken jij iemand? Laat het weten en verdien €25,- shoptegoed. Wil jij binnenkort proosten op een nieuwe baan? Stuur dan je motivatie naar rotterdam@worldofdrinks.nl

Nieuws

Kerstopeningstijden

Op 24 december is de Markthal geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op tweede kerstdag geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Evenement

Merry Markthal!

In het weekend van 16 en 17 december is het KERST KERST KERST in de Markthal.

Evenement

Hotel Modern speelt Publieke Figuren

Stil in de drukte van de stad woont een vrouw in een etalage. Ze leest, kookt soep, kamt haar haar. Tussen de bladzijden van haar boek vindt ze onheilspellende briefjes, in de bouillon krioelen kreeftjes. Of niet? Kom je ook kijken in de Markthal? Klik verder voor de speeltijden.

Nieuws

Open tot 23 uur!

Black Friday! Op vrijdag 24 november is de Markthal open tot 23 uur! Shop till you drop, don't forget to eat ;-)

Vacature

Wil jij werken in het Foodwalhalla van Rotterdam?

Reageer dan op onze vacatures voor ons restaurant in de Markthal. Wie zijn wij? Wah Nam Hong is een Aziatische supermarktketen die meer dan 40 jaar bestaat. Alle ingrediënten die je nodig hebt voor de Aziatische keuken zijn hier te vinden.

Vacature

Smöoy zoekt Shop Assistant

At Smooy's we're looking for energetic individuals to join our outstanding and capable team in our first thriving shop in The Netherlands!

Evenement

TRICK OR TREAT

Halloween op 28 en 29 oktober in de Markthal!

Vacature

Het Kroket Loket zoekt horeca toppers!

Loop even bij ons binnen in de Markthal (te Rotterdam) , bel naar 06-29840803 of mail je motivatie en CV naar: hetkroketloket@gmail.com

Evenement

Wereldhavendagen

Tijdens Wereldhavendagen is er in en rondom de Markthal genoeg te beleven!

Evenement

Rotterdam Unlimited – Zomercarnaval

Rotterdam Unlimited start vandaag. De Zomercarnaval Queen zal met haar gevolg een muzikaal bezoek brengen aan de Markthal op omstreeks 16 uur. Op zaterdag verwelkomen wij een 55-koppig Samba/Batucada band.

Evenement

North Sea Round Town

Op vrijdag 23 juni start North Sea Round Town en gedurende 3 weken staat Rotterdam in het teken van jazz. De Markthal doet hieraan mee en gedurende 3 weken treedt elke vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddag en avond een andere artiest of band akoestisch op. Hierbij komen allerlei verschillende jazz genres aan bod.

Evenement

Roparun

Wij dragen de Roparun een warm Markthal hart toe! Kom je aanmoedigingsbord voor de lopers bij ons ophalen.

Evenement

Poetry International: Markthal Says It All

Van 2 t/m 4 juni slaan alle Rotterdamse spoken word organisaties de handen ineen en organiseren 010 SAYS IT ALL. Dit is een onderdeel van Poetry International Festival, een jaarlijks terugkerend internationaal poëziefestival in Rotterdam. 010 SAYS IT ALL is een weekend vol spoken word aangevuld met theater, visuele kunsten, zang, dans, beatbox en fotografie.

Nieuws

Markthal beste winkelcentrum ter wereld

Vandaag heeft de Markthal een award ontvangen van het Amerikaanse ICSC (International Council of Shopping Centers) voor het beste winkelcentrum ter wereld.

Nieuws

Nieuwe ondernemers in de Markthal!

De afgelopen maanden hebben wij nieuwe ondernemers mogen verwelkomen in de Markthal. Madame Cocos - unit 27, Brazuca Coffee - unit 35 en Momade Cupcakes - unit 41. U vindt alle ondernemers op https://www.markthal.nl/plattegrond

Evenement

Verstival

Van 25 t/m 28 mei is het Verstival in de Markthal! Verstival is een evenement in de Markthal tijdens Stadsfestival op z’n Rotterdams. Een extra lang weekend vol heerlijk eten en vers talent. Klik op dit bericht voor meer informatie.

Evenement

Kindervrijmarkt in de Markthal!

Kom lekker binnen op je kleedje om je oude spullen te verkopen of om je muziektalent te laten horen! Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. (Op = op) Meld je snel aan via: info@markthal.nl

Evenement

Markthal beide dagen open met Pasen

Paashaas rent zich in zweet tijdens marathon Rotterdam om in shape te komen voor paasweekend. Want voor het eerst sinds de opening in 2014 is de koopkathedraal met de Pasen beide dagen open. Een heerlijke paaslunch bij Jamie’s of een echt Italiaans paasei bij Arjaa’s, het kan allemaal aankomende weekend in de Markthal. Daarnaast kunnen kinderen als paashaas rond hupsen, kunnen ze meedoen aan een kleurwedstrijd en natuurlijk kunnen er eieren worden gezocht.

Nieuws

Bram Ladage trakteert publiek op 50-jarig jubileum met gratis zak patat

Op 10 april viert frietkoning Bram Ladage zijn vijftig jarig jubileum en doet dit op dezelfde genereuze manier zoals het publiek hem in 1967 leerde kennen: met het uitdelen van goedgevulde zakken échte patat, gemaakt van échte aardappels. Hoe het werkt? Heel simpel. Op je eigen verjaardag trakteert Bram Ladage op vertoon van ID een heerlijke zak patat naar keuze. Een smakelijk Brammomentje om te vieren!

Evenement

Zondag 12 maart 2017: Aan tafel met Erasmus

De tweede editie historisch diner met theater, rondleiding en smakelijke verhalen vindt plaats in de Markthal Rotterdam, na een succesvolle 1e editie historisch diner Aan tafel met Erasmus in De Wereld van Smaak in de Markthal Rotterdam. Nog kaartjes beschikbaar voor tweede editie op zondag 12 maart!

Evenement

Gaan met die banaan!

Op woensdag 5, vrijdag 7 en het weekend van 8 en 9 april kun je een aanmoedigingsbord komen maken. Verder krijgen makers van zo’n bord in het marathonweekend bovendien een banaan om aan ‘hun’ loper mee te geven. Bovendien kun je als starter op de foto!

Acties

Nieuw in de Markthal Madame Cocos!

Vanaf nu zijn wij te vinden in kraam 27. Liefde past in een potje. Onze liefde voor Cocos in ieder geval wel en die delen we graag met jou. Je kunt nu thuis heel makkelijk de lekkerste cocosballs maken. Geniet van de warmzoete geur tijdens het bakken in de oven en natuurlijk van de heerlijke smaak van jouw zelfgemaakte cocosballs!

Acties

Hongerige filmliefhebbers opgelet!

Kom tijdens het International Film Festival Rotterdam genieten van een Italiaans 2-gangen menu voor €22,50 bij Fellini. Inspiratie voor de gerechten komt van Federico Fellini, een van de meest markante regisseurs van de 20e eeuw.

Activiteiten

Is het een haan, is het een duif?

Bezoekers van de Markthal kunnen er niet omheen. Bij de ingang van de Markthal aan de Blaakzijde staat een grote haan die eruitziet als Rotterdamse Stadsduif. Rotterdam staat deze week in het teken van het Chinese Nieuwjaar 2017, het jaar van de Haan. Op verschillende plekken in Rotterdam staan hanen. In de Markthal staat een hele bijzondere haan, een Rotterdamse Stadsduif.

Activiteiten

Elke donderdagavond live jazz bij Mart Café

Soul Station is een akoestische jazzavond in Mart Café, vernoemd naar het legendarische album van Hank Mobley. Iedere donderdagavond nodigt het Thijs Nissen Trio verschillende jazz all-rounders uit voor een live concert.

Workshop

Masterclass ‘Het slimme kerstdiner’

Met Het Slimme Kerstdiner wordt kerst ook leuk voor de gastheer of gastvrouw! Van 16 t/m 24 december kun je iedere dag terecht voor de masterclass. Koop hier jouw tickets voor maar €9,95!

Activiteiten

Alles voor een lekkere kerst onder 1 dak.

In het weekend van 16 t/m 18 en op 23 en 24 december staat de Markthal volledig in het teken van de Kerst. Van de mooiste servetten tot de lekkerste wijn, van kookinspiratie tot hulp bij het organiseren van het kerstdiner. Alles voor jouw perfecte kerstdiner onder 1 dak!

Activiteiten

Levine van Doorne bij Habitas

Zaterdag 19 november is Levine van Doorne vanaf 12.00 uur bij Habitas, voor een kookdemonstratie en signeersessie.

Nieuws

Bib Gourmand 2017 voor BasQ Kitchen

Michelin prijst restaurants die in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, volledig menu voor maximaal 37 euro.

Evenement

Markthal Lekker Live

Een muzikale proeverij van vers talent en lokale smaakmakers.

Nieuws

Gouden Gard 2016 voor ‘De Patissier’

Lotte Dierick van 'De Patissier' is winnares van de Gouden Gard 2016! De Gouden Gard is een vakwedstrijd voor jong talent op het gebied van patisserie.

Activiteiten

No Waste Weekend

14, 15 & 16 OKT; een weekend vol tasting sessies, muziek en workshops. Alles in het thema van duurzaamheid.

Evenement

Waar krijg jij energie van?

Waar krijg jij energie van? Van fruit, een lekkere haring of bijvoorbeeld een lekker stuk biefstuk? Kom op 22 september naar de Markthal om heerlijke boodschappen te doen. Dan kun je gelijk live om 13.00 uur de kwalificatie kijken en zonne-auto Nuna aanmoedigen op het plein voor de Markthal!

Nieuws

Signeersessie en kookdemo Veggie Very Much

Op zaterdag 10 September van 13.00 tot 17.00 uur komt Mirjam Leslie Pringle, schrijfster van Veggie Very Much, langs voor een signeersessie en kookdemo bij kookwinkel Habitas!

Activiteiten

Markthal ‘achter de schermen’

Tijdens de Wereldhavendagen biedt De Rotterdam Tours een bijzondere rondleiding in Markthal. Een deskundige gids leidt je rond in, om en door het ‘foodwalhalla’ met het prachtige kunstwerk.

Activiteiten

Foodie Service [afgelopen]

Er valt zóveel te weten over de producten, hun herkomst en smaken; en over de marktkraamhouders. Daarom nemen de Foodies van Hotelschool The Hague je graag bij de hand!

Nieuws

Vliegen over de Markthal? ..

Rotterdam via Google in 3D te bewonderen! Met twee klikken in 3D over de Markthal 'vliegen'? Dat kan, nu Google sinds maandagavond ook Rotterdam volledig in 3D beschikbaar heeft gemaakt via Google Maps en Google Earth.

Nieuws

FFF wint koffietroffee

Voor de 2e opeenvolgende keer mag Fresh Food Friends zich de beste koffieschenker van Rotterdam noemen (categorie 'horeca algemeen').

Evenement

Fellini Ladies Night

Bij de Fellini Ladies night kun je voor 12,50 euro genieten van een glaasje prosecco bij binnenkomst en heerlijke Italiaanse hapjes.

Evenement

Stadsfestival Op z’n Rotterdams

Op 27, 28 en 29 mei vond de tweede editie van Stadsfestival Op z'n Rotterdams plaats in de het centrum van Rotterdam. Zeven Rotterdamse hotspots warden door middel van een culturele Rotterdamse Iconen-route aan elkaar verbonden.

Nieuws

De Markthal aanbevolen door Momondo

Momondo is een onafhankelijke reiswebsite die prijsvergelijkingen biedt voor vliegreizen en hotels. Lees hier hun aanbeveling.

Nieuws

Proef de Markthal op tv

We beginnen het nieuwe jaar goed. Op 3 januari 2016 is de eerste aflevering te zien van De Wereld van Smaak, het nieuwe kook- en praatprogramma van RTL4. Presentatoren Sanne Heijen en Arno Raymakers nemen de kijker 15 afleveringen mee de Markthal in, op zoek naar bijzondere ingrediënten en vakmensen met een verhaal. In De Wereld van Smaak, het culinaire hart van de Markthal, wordt vervolgens gekookt met wat er door bezoekers bij elkaar is ‘gescharreld’. Ook vertellen versproducenten, koks en andere culinair specialisten over de ins en outs op het gebied van heerlijk en eerlijk eten en drinken.

Nieuws

De Tijdtrap in de Markthal wint de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie!

De Tijdtrap in de Markthal is de glorieuze winnaar van de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie. Na een heuse nek-aan-nek-race tussen dit Rotterdamse initiatief en concurrent Nijmegen Graaft! trok de attractie in de Maasstad aan het langste eind. ,,Een bekroning op ons werk,'' juicht archeoloog Ton Guiran van Bureau Oudheidskundig Onderzoek Rotterdam (BOOR).

Nieuws

Zestiende-eeuws diner met thema ‘Aan tafel met Pieter Aertsen’

De Tijdtrap organiseert een leuk uniek evenement samen met De Wereld van Smaak op zaterdag 12 september : een zestiende-eeuws diner. Het thema is 'Aan tafel met Pieter Aertsen'. Tegelijk hiermee opent ook een pop-up tentoonstelling op niveau -2 van De Tijdtrap in de Markthal.

Evenement

Pasen in de Markthal

Spaar voor echte paastakken, lever je volle spaarkaart in en maak nog tot en met zaterdag kans op een goedgevulde Markthal tas! Benieuwd wat er allemaal in zit? Lees het hier!