Markt & Restaurants

Brandstore De Rotterdamsche Oude

Rotterdamsche Oude Kaas is een mooie snijdbare oude kaas met een verfijnde smaak. De kaas is gemaakt met Hollandse melk en is minimaal 50 weken gerijpt op massief houten planken. In de kaas zitten kleine knisperende zuivelkristalletjes die smelten op je tong. De kaas is er in meerdere variaties die je moet proeven! Lekker om als blokje te eten maar ook onweerstaanbaar op vers bruin brood! Naast de kaas verkopen ze ook cadeaupakketten, port en lekkere sausjes.
Wist jij dat er in Nederland meer dan 650 miljoen kilo kaas per jaar wordt geproduceerd? En dat is niet zonder reden. Kaas is super lekker! Op brood of bij de borrel.
Brandstore De Rotterdamsche Oude winkel in de Markthal is de eerste brandstore in Nederland met een volledig assortiment van het merk ‘De Rotterdamsche Oude’.

Het initiatief is van ondernemer Klaas van der Mast. Klaas, geboren in Rotterdam, stad van hard werken en no-nonsens, vertelt:
“Tijdens verschillende evenementen heb ik ervaren dat veel Rotterdammers verbaasd zijn over het feit dat deze wereldstad ook een eigen wereldkaas heeft. Een product van de allerbeste kwaliteit met veel culinaire mogelijkheden en representatief voor de volksgeest”.

Het idee voor deze kaas is ooit ontstaan in De Kuip, het legendarische voetbalstadion van Rotterdam. Een aantal zakenmensen en Rotterdammers in hart en nieren voelden er niets voor om 020-kaas te eten. Er moest een echte 010-kaas op de markt komen. En zo geschiedde! Als kroon op het werk werd een uitstraling ontwikkeld die past bij de havenstad: de skyline van de stad, uitgevoerd in de kleuren van het stadswapen.
De kaas is er in een aantal variaties. Er is zelfs een soort die meer dan drie jaar oud is, Oude Limited Edition. De perfecte brokkelkaas die je zeker moet proberen. Om nóg meer te genieten van deze kazen is er een aantal producten aan het assortiment toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld een heerlijke Rotterdamsche Port (The Port of Rotterdam!), Mosterd Dille Saus, Balsamico azijn(vijg-dadel). De kaas is ook verkrijgbaar in de vorm van een Schuitje of een Plat Stukkie. Alle producten zijn los, of in de unieke ‘Rotterdamsche (cadeau) Doos’ te verkrijgen. Lekker voor jezelf en leuk om weg te geven met een verjaardag of als relatiegeschenk"

De Rotterdamsche Oude is een wereldkaas die stevig met z’n poten aan de Maas staat, gerijpt als Delfshaven en pittig als Katendrecht. Eg Rottûdams. 

Openingstijden

MA T/M DO
10.00
TOT
20.00
UUR
VRIJ
10.00
TOT
21.00
UUR
ZA
10.00
TOT
20.00
UUR
ZO
12.00
TOT
18.00
UUR
Voor afwijkende openingstijden van Markthal bekijk de openingstijden pagina

Locatie & Contact

Volg ons