Evenement

Zondag 12 maart 2017: Aan tafel met Erasmus

De tweede editie historisch diner met theater, rondleiding en smakelijke verhalen vindt plaats in de Markthal Rotterdam, na een succesvolle 1e editie historisch diner Aan tafel met Erasmus in De Wereld van Smaak in de Markthal Rotterdam.

Nog kaartjes beschikbaar voor tweede editie op zondag 12 maart!

De Wereld van Smaak in de Rotterdamse Markthal vormde zondag 19 februari het decor voor een uitverkochte eerste editie van het historisch diner Aan tafel met Erasmus. Honderd gasten volgde stadsarcheoloog Arnold Carmiggelt op tijdreis naar De Tijdtrap onder de Markthal waar de archeologische vondsten van deze plek te zien zijn. Daarna volgde het diner en werd er gegeten volgens de etiquette van Erasmus. De 16e eeuwse gerechten zijn gebaseerd op recepten uit kookboeken uit die tijd en door culinair journalist Janny de Moor samengesteld. Tussen de gangen door vertelde Alexandra van Dongen (conservator van Museum Boijmans Van Beuningen en Wereldmuseum Rotterdam over de tafelmanieren en bereiding van de gerechten zoals Een solaet dat pantodapum heet of een Warmoestoerte.

Terug naar de tijd van Erasmus ging men aan de hand van Mijntje, de keukenmeid van Erasmus. Zij werd vertolkt door actrice Caja van der Poel. Zij vertelde of Erasmus zichzelf wel aan deze regels hield, wat zijn lievelingskostje was én speelde de rol van verhalenverteller.

Voor wie dit ook wil meemaken, er zijn nog kaartjes (€29,50 per persoon) beschikbaar voor de tweede editie op 12 maart. Meer informatie en reserveren via www.detijdtrap.nl

Deel deze pagina

Andere artikelen

Evenement

Het is Nationale Complimentendag en dat wordt gevierd in de Markthal!

Je bent om op te eten!

Op 1 maart schijnt de zon, want al stap je met het verkeerde been uit bed, jouw dag kan niet meer stuk na een bezoek aan de Markthal. Het is Nationale Complimentendag en dat wordt gevierd in de Markthal!

Evenement

Succesvolle 1e editie historisch diner Aan tafel met Erasmus in De Wereld van Smaak

Succesvolle eerste editie historisch diner Aan tafel met Erasmus in De Wereld
van Smaak in de Markthal Rotterdam.
Nog kaartjes beschikbaar voor tweede editie op zondag 12 maart!